català ca
  • Español es
  • català ca
  • English en
català ca
  • Español es
  • català ca
  • English en
Cistella 0

Història

Fargas és una xocolateria situada al Casc Antic de Barcelona, al cor del barri Gòtic.
Les primeres notícies escrites daten de l’any 1827. Des de llavors fins als nostres dies continua amb una elaboració pròpia de bombons i xocolata de manera artesanal. 


Antiga ubicació
(botiga noucentista)

L’any 2018 va rebre el premi a la Xocolateria/Pastisseria agremiada més antiga del "Gremi de Pastisseria de Catalunya".
Des de la seva fundació, Fargas ha estat ubicada al carrer del Pi cantonada Plaça Cucurulla. Avui en dia, encara s’hi poden trobar unes plaques que recorden el seu emplaçament original.


Barricades a la ciutat de Barcelona, 1934 (botiga noucentista)

Degut a canvis urbanístics, la botiga es va veure forçada a traslladar-se l’any 2016 a un nou local també al mateix edifici neoclàssic; el Palau Castell de Pons, però uns metres més avall. Tot i que la cantonada i el local antic eren irremplaçables, el nou local, ha integrat la fusteria exterior, part del mobiliari existent del s.XIX i sobre tot, i com a peça principal, el molí original encara en ús. El nou local, combina els elements més emblemàtics de Fargas amb un disseny contemporani i minimalista on l’olor i els colors de la xocolata segueixen sent el fil conductor de la nostra història.

L'activitat de l’elaboració de la xocolata s’ha mantingut de generació en generació. En l’actualitat es fan unes cinquanta varietats de bombons. Les trufes, els torrons de Nadal i les mones de Pasqua continuen elaborant-se de manera artesanal a l’obrador ubicat a Galeries Maldà, al mateix carrer del Pi.

Els amants de la xocolata a la tassa o per menjar crua, poden seguir gaudint d’una de les receptes i mètode d'elaboració més antic d’Europa. Encara actualment s’utilitza l’antic molí de pedra per a fer la tradicional “Xocolata a la Pedra”. El molí que va ser traslladat a la nova botiga continua funcionant i són molts els que s'apropen a veure’l i es senten atrets per l'aroma del cacau quan s’elabora la xocolata.

Encara no l’has tastada? Visita’ns al Carrer del Pi 16, Barcelona.


Interior de la nova botiga